Fornyet ISO 17025 akkreditering

DANAK har fornyet vores ISO 17025 akkreditering for kalibrering af pipetter. Akkrediteringen dokumenterer, at vores nye laboratorium i samspil med vores dygtige tekniske team har forbedret måleevnen, så den nu er Danmarks bedste.
Hos Dandiag har vi været akkrediteret til kalibrering af pipetter siden 2008 og desuden leveret standardkalibreringer. Med den fornyede ISO 17025 akkreditering for kalibrering af pipetter har vi DANAK’s ord for, at vi leverer Danmarks bedste måleevne. Samtidig er vi med 20.000 årlige kalibreringer landets førende serviceleverandør. Langt de fleste er standardkalibreringer, men i de seneste par år har vi mærket en stigende interesse for de akkrediterede kalibreringer. I 2019 foretog vi mere end 5.000 akkrediterede kalibreringer.

 

Hvorfor skifte til akkrediterede kalibrering?

Den stigende interesse for akkrediterede kalibreringer skyldes både tilgang af nye kunder og eksisterende kunder, der vælger at skifte fra standardkalibreringerne. I disse år møder stadig flere af vores kunder krav om akkreditering og auditering, særligt hospitaler oplever dette. Her kan vi hjælpe, fordi du udover større sikkerhed i kalibreringen også får DANAKs myndighedsgodkendelse i ryggen hos os.

For at du opnår de bedste resultater i det daglige arbejde, anbefaler vi at kalibrere i faste intervaller - typisk hvert år.

 

Erfaring, kompetencer og opdateringer

Det kræver kompetencer at holde et højt niveau. Vores kalibrerings- og serviceteknikere er primært uddannet laboranter eller bioanalytikere, og mange har været med os i adskillige år. Desuden er de alle uddannet til at håndtere de forskellige pipetter, der kommer igennem vores serviceværksted. Gennem vores mange årige samarbejde med flere producenter er vi altid opdateret på den nødvendige viden til at servicere og reparere de forskellige mærker af pipetter.

 

Flere akkrediteringer på vej

Som landets førende specialist inden for kalibrering af pipetter vil vi gerne tilbyde vores kunder flere akkrediterede løsninger. Vi er i gang med processen sammen med DANAK, og glæder os til at kunne afsløre mere i den kommende tid. Vores mål er, at du fremover kan samle flere af dine akkrediterede kalibreringer ét sted.

 

Hvad betyder en ISO 17025 akkreditering?

ISO 17025 er en standard alle akkrediterede laboratorier skal overholde og som de bliver auditeret i. Definitionen på en standard er (i henhold til Dansk Standard): Dokument til fælles og gentagen anvendelse, der giver regler, retningslinjer eller karakteristiske træk ved aktiviteter eller ved resultaterne af disse. En standards hensigt er at opnå optimal orden i en given sammenhæng. På denne måde er kunderne sikret at kalibreringerne overholder de samme krav, som der er til et akkrediterede laboratorium. ISO 17025 omhandler ”Generelle krav til prøvnings- og kalibreringslaboratoriets kompetencer” og kalibrering af pipetter i henhold til ISO 8655, der er en general standard for hvordan kalibreringer skal udføres.

Ønsker du at høre mere om akkrediterede kalibreringer og vores service team, så kontakt en af vores dygtige medarbejdere i QA:

 

Læs mere om vores muligheder indenfor service og kalibrering af pipetter.