FEM gode råd til pipettering

Korrekt håndtering og anvendelse af din pipette, er vigtig for de resultater du generer. Hvis du ikke anvender det korrekte mode eller overvejer de forskellige faktorer som påvirker nøjagtigheden og præcisionen, kan det være svært at stole på om dine resultater er pålidelige.

Se eller gense dette webinar, som giver dig fem gode råd til pipettering

Webinaret berør emnerne:

  • Pipettering af viskøse væsker
  • Valg af pipettespidser
  • Temperaturpåvirkning fra miljø og prøve
  • Kalibrering
  • Elektroniske vs. manuelle pipetter

FÅ CERTIFIKAT PÅ DINE KOMPETENCER

Pipettering er et af de håndværk, hvor vi tillægger os allerflest dårlige vaner. Vi kigger på hvordan andre gør, bliver oplært af en kollega som kommer til at lære dig deres dårlige vaner eller vi fortsætter med at gøre noget bestemt med pipetten, fordi det var det der gav de rigtige resultater sidst.

Derfor er det også en rigtig god ide at få genopfrisket den korrekte pipetteteknik med jævne mellemrum, for at opretholde den høje nøjagtighed og præcision i dine pipetteringer. Hos Dandiag kan du tage et 2 timers pipetteteknik kursus, som er både teoretisk og praktisk. Vores undervisere har selv pipetteret i mange år og kender alt til hvordan det er at arbejde i et laboratorie. Vi underviser ude hos dig, med anbefalinger fra ISO 8655. Efter endt kursus modtager du et certifikat på deltagelsen på kurset og på dine kompetencer.

VEDLIGEHOLD DINE KOMPETENCER MED ACADEMY

For at gøre det nemt for dig at vedligeholde dine kompetencer i pipettering og udvikle nye kompetencer indenfor andre emner i laboratoriet, er vi ved at bygge Dandiag Academy.

Med Dandiag Academy får du adgang til e-learning på din PC, tablet eller mobil. Du kan enten købe dig adgang til et enkelt kursus eller til alle tilgængelige kurser, i et helt år. Hvis du har deltaget på et af vores fysiske kurser i 2024 og køber fuld adgang til Dandiag Academy for min. 10 brugere, krediterer vi dig prisen for dit fysiske kursus. Dandiag Academy har launch i foråret 2024.

Læs mere om vores pipetteteknikkursus og tilmeld dig: Kursus, Pipetteteknik – Dandiag

Forfattet af: Sabine Kähler