ISO 17025 akkreditering

Pipetter, buretter og vægte

Vi har udvidet vores DANAK ISO 17025 akkreditering så vi nu kan tilbyde kalibrering af pipetter, buretter og vægte. 

Hos Dandiag har vi været akkrediteret til kalibrering af pipetter siden 2008 og har leveret standardkalibreringer siden 1996. Med vores seneste ISO 17025 akkreditering for kalibrering af pipetter har vi DANAK’s ord for, at vi leverer Danmarks bedste måleevne. Samtidig er vi med 19.000 årlige kalibreringer landets førende serviceleverandør. Vi oplever, at der er et stigende fokus på akkrediterede kalibreringer.

 

Hvorfor skifte til akkrediterede kalibrering?

Hvis du skal kunne dokumentere og vise en sporbarhed i forhold til dine pipetter, buretter og vægte, bør du få udført en akkrediteret kalibrering, både før og efter service af dit udstyr. Mange af vores kunder møder øgede krav om akkreditering ved auditering. Her kan vi hjælpe, fordi du udover større sikkerhed i kalibreringen også har DANAKs myndighedsgodkendelse i ryggen hos os.

For at du opnår de bedste resultater i det daglige arbejde, anbefaler vi at kalibrere i faste intervaller helt afhængig af dit brug - typisk på årlig basis men kan også være hvert halve år.

 

Erfaring, kompetencer og opdateringer

Det kræver kompetencer at holde et højt niveau. Vores kalibrerings- og serviceteknikere er primært uddannet laboranter eller bioanalytikere, og mange har været med os i adskillige år. Desuden er de alle uddannet til at håndtere de forskellige pipetter, der kommer igennem vores serviceværksted. Gennem vores mange årige samarbejde med flere producenter er vi altid opdateret på den nødvendige viden til at servicere og reparere de forskellige mærker af pipetter.

 

Flere akkrediteringer på vej

Som landets førende specialist inden for kalibrering af pipetter vil vi gerne tilbyde vores kunder flere akkrediterede løsninger. Vi er i gang med processen sammen med DANAK, og glæder os til at kunne afsløre mere i den kommende tid. Vores mål er, at du fremover kan samle flere af dine akkrediterede kalibreringer ét sted.

 

Hvad betyder en ISO 17025 akkreditering?

ISO 17025 er en standard alle akkrediterede laboratorier skal overholde og som de bliver auditeret i. Definitionen på en standard er (i henhold til Dansk Standard): Dokument til fælles og gentagen anvendelse, der giver regler, retningslinjer eller karakteristiske træk ved aktiviteter eller ved resultaterne af disse. En standards hensigt er at opnå optimal orden i en given sammenhæng. På denne måde er kunderne sikret at kalibreringerne overholder de samme krav, som der er til et akkrediterede laboratorium. ISO 17025 omhandler ”Generelle krav til prøvnings- og kalibreringslaboratoriets kompetencer” og kalibrering af pipetter i henhold til ISO 8655, der er en general standard for hvordan kalibreringer skal udføres.

Ønsker du at høre mere om akkrediterede kalibreringer og vores service team, så kontakt en af vores dygtige medarbejdere i QA:

 

Læs mere om vores muligheder indenfor service og kalibrering af pipetter.

 

Kontakt os for mere information og konkrete forespørgsler

Tove Søgaard
Kvalitetschef - QA
+45 3168 0701
Erling Tørnes Nielsen
Teknisk leder - QA
+45 2087 2180