Sådan vælger du den rigtige liquid handler

Væskehåndtering og automatisering er hotte emner og har været det i nogen tid.

Markedet for liquid handler modnes hurtigt, hvilket gør beslutningen om at købe en smule mere nuanceret. Mulighederne spænder fra simple og semi-automatiske pipetter til fuldautomatiske arbejdsstationer.

Det kan være en udfordring at vælge det rigtige udstyr, der matcher dine krav. I denne guide kan du lære om de vigtige overvejelser, når du planlægger dit køb og fremtiden for væskehåndtering og automatisering.

Præcis og nøjagtig håndtering af prøver og reagenser er fundamentalt for laboratorier. Præcision og nøjagtighed er mest brugerafhængigt ved manuel pipettering, mindre ved brug af elektroniske pipetter og mindst ved automatiseret væskehåndtering. Lige meget hvilken type pipette du bruger til at håndtere dine prøver eller reagenser, er god pipetteteknik afgørende.

Kalibrering

Overvej hvor let du kan kalibrere eller validere din liquid handler, enten gravimetrisk eller fotometrisk. Når du køber nyt udstyr, bør du diskutere kalibreringsprotokoller og servicekontrakt med distributøren. Du kan læse mere om vores akkrediteret kalibrering her.

Vurder det nødvendige volumenområde, du har brug for i en liquid handler. Pipetter og liquid handlere er mest præcise og nøjagtige tættest på det nominelle volumen. Mange liquid handlere er i stand til at pipettere en bred vifte af volumener, hvilket gør dem velegnede til mere fleksibel anvendelse.

Overvej udstyrets footprint. Laboratoriepladsen er ofte begrænset, og du skal vurdere, hvor meget af din laboratorieplads, der kan dedikeres til dit nye instrument, og om du får brug for plads til yderligere moduler.

Applikationer

Når du automatiserer dine applikationer, er det vigtigt at overveje dine nuværende krav og nogle gange genoverveje dem. Du kan ofte overføre din applikation direkte til automatiseringsplatformen, men nogle gange er du nødt til at genoverveje labware eller workflowet. Det er en god idé at fremtidssikre dit nye udstyr og sikre, at det kan integreres til andre moduler, såsom readers, robotarme og PCR-instrumenter. Du bliver nødt til at diskutere dets kompatibilitet med distributøren.

Hvor følsom er din applikation og drift over for nedetid? Hvis du har et højt throughput eller du har brug for, at dit udstyr kører kontinuerligt, kan du overveje at købe mere end én liquid handler. Tilstrækkelig lokal support til din liquid handler er et væsentligt krav at overveje.

Software

Overvej at lede efter en software, der er brugervenlig og fleksibel, men som ikke nødvendigvis kræver omfattende programmeringsfærdigheder. En separat software til at køre udstyret kan nogle gange hjælpe brugerne med at begynde at bruge automatiserede liquid handlere. Gratis softwareopgraderinger er også værd at se efter. Du skal kontrollere, at liquid handleren er i stand til at håndtere de specialiserede plader og labware, der kræves til dine applikationer.

Forfattet af: Sabine Kähler